De focus heeft uiteindelijk even op zich laten wachten….. Inmiddels is het al weer mei van 2018. Bij het laatste bericht stond ik als het ware nog op het perron te wachten en uiteindelijk ben ik pas aan het einde van 2017 in de trein gestapt. En wat een sneltrein is dat. Ondernemen is echt een vak!
Toen ik startte in juni 2016 was dat vanuit een klus en wist ik wat ik ging doen. In de loop van de tijd leerde ik wat ik echt wilde en waar mijn passie ligt. Die ligt bij vormgeven, of het nu grafische vormgeving is, webdesign of interieurarchitectuur. Ik houd er van om mooie nieuwe dingen te creëren.
En dan, als je dat weet, wat dan? Want hoe kom je aan klanten? Daar had ik echt geen kaas van gegeten. En elke keer als ik iets kon doen voor een vriendin of kennis liep ik eerst een week (of langer) te bedenken wat ik dan moest rekenen.
Het niet weten hoe ik dit moest aanpakken sloeg me letterlijk lam.
En toch…….
Daar in september was al wel de kiem van meer willen. Na een aantal gesprekken met een coach in opleiding was mijn eerste stap het uitbreiden van mijn LinkedIn netwerk.
En toen had ik ineens een moedige bui en ging naar een Durf te Vragen sessie bij de Kamer van Koophandel …… over octrooien. Dat was niet helemaal waar ik moest zijn, maar het bleek in ieder geval mee te vallen, dus ging ik nog maar eens met als onderwerp Algemene ondernemersvragen. Mijn vraag: Hoe kom ik aan meer klanten?
Het antwoord: Netwerken!