Mijn jongste heeft iets met lievelingsen en favorieten.

Op dit moment is zijn lievelingsfilm Harry Potter, zijn lievelingsheks Bellatrix von Detta (op de voet gevolgd door Hermelien Griffel) en zijn lievelingstovenaar Harry Potter (ja dûh) Zijn lievelingsapp is Spotify met Brittenie Spirits er op en zijn favoriete game is Mario Kart.

Hij heeft ook een lievelingsonderwerp waar hij heel veel van weet en dat zijn dieren, en dan met name zeedieren. Als heel klein manneke waren de zeekomkommer en de bultrugwalvis een hele poos zijn lievelingsdieren. Inmiddels is hij 11, niet meer zo heel klein en is de Orinocodolfijn zijn lievelingsdier. Althans dat denk ik want hij wil het ook nog wel eens veranderen en hij heeft er regelmatig meer dan één.

Buiten dat hij allerlei lievelingsen heeft, worden wij ook regelmatig ondervraagd. Wie is jouw lievelingsheks? Wat is jouw lievelingseten? Wat is de leukste sport? Welk karakter uit Mario Bros vind jij het leukste? Voor wie ben jij in de Formule I? En hij is pas echt tevreden als je er een top drie van weet te maken.

Grappig genoeg is dat ook wat volwassenen wel eens doen als ik ze vertel dat ik interieurarchitect, grafisch vormgever en webdesigner ben. ‘Maar dat kan toch niet allemaal, je moet toch kiezen?!! Wat is je lievelings?
Wat dat betreft heeft mijn zoon het dan weer niet van een vreemde want je kunt best meerdere lievelingsen hebben. En voor mij liggen ze ook nog eens in elkaars verlengde en versterken ze elkaar.

Als volwassene kan ik wel zeggen dat mijn focus vooral op het interieur en het grafische vlak ligt. Een combinatie die in mijn ogen elkaar echt heel erg mooi aanvult. Al die vormgeving gaat tenslotte over jou als ondernemer en om het aantrekken van jouw klant. Prachtig toch als uit alles spreekt wie jij bent en wat je doet!