Op een dag zei vader Pluis, wie gaat er met mij mee, naar de duinen en het strand en naar de grote zee…. Het hele boekje kende ik uit mijn hoofd. Later las ik alles wat ik in de bibliotheek kon vinden. Van fantasie tot waargebeurde verhalen. Liefst hele dikke boeken.

De bibliotheek was één van mijn favoriete plekken. Nog steeds heb ik een voorliefde voor de bieb. Die in Delft bijvoorbeeld, geweldig!! Zowel de openbare bibliotheek als de universiteitsbibliotheek (ook nog eens waanzinnige architectuur)…. Maar dat is niet waar ik naar toe wilde. Ik hou van verhalen. Verhalen in alle soorten en maten. Als ik lees zie ik het verhaal voor me in beelden. En met die beelden word ik een beetje onderdeel van het verhaal. Ademloos in een hoekje van de bank opgekruld. Of luisterend naar een goede verteller.

Ieder mens heeft zijn eigen verhaal. Het heeft je gebracht waar je nu bent. Soms langs mooie bospaadjes, andere keren over ruig terrein. En dat maakt juist de mooiste plaatjes

Als interieurarchitect en grafisch vormgever mag ik meebewegen met de verhalen van mijn klanten. Ik zie voor me wat ze vertellen.In de dagen na een gesprek draag ik hun verhaal met me mee totdat ik het me eigen heb gemaakt. Dat is vaak het moment waar het gaat stromen en de ideeën voor beelden op komen. Dat is ook het moment om alle beelden en schetsen te filteren en te komen tot een concreet beeld of plan.De vertaling die ontstaat en waar mijn klant zichzelf in herkent zijn niet alleen een cadeau voor de klant maar ook voor mij.