And take a roadtrip once in a while….

 

“Leuk, waar gaan jullie dan naartoe?”
“Weten we nog niet, Maastricht misschien….”
“Oh, daar kun je naar het Vrijthof, en er is een leuk museum, en je kunt er een mooie stadswandeling maken en…”

Daar draait het voor mij dus niet om. Het draait om het in de auto stappen. Tijd voor elkaar hebben. De dag laten komen zoals hij komt. Je met het moment verbinden en je laten verrassen door wat je tegenkomt.

Ontwerpen is voor mij als een roadtrip. In het begin moet het proces echt op gang komen. Het beste wat ik dan kan doen is maar gewoon op pad gaan. Me verbinden met het verhaal van mijn klant en dat met me meedragen. En dan open staan voor dat wat er komt.

Vluchtige gedachten en beelden stromen in die eerste fase allemaal door elkaar. Tot er een moment komt dat er wat op papier verschijnt. Van sommige dingen die in mijn hoofd zaten merk ik dat ik ze niet werken zoals ik het voor me zie. Die laat ik los. Soms gaat dat gemakkelijk, soms iets minder.

Daarna gebeuren er wel eens dingen die ik niet bedoeld heb. Een streep te veel, een kleur die eigenlijk iets anders is dan gedacht. Altijd vanuit de verbinding met het verhaal. Juist daar ontstaat de magie en wordt het beeld persoonlijk en zoals het moet zijn.